- Paź 21, 2011
- 11,435
- 0
- 0
Przepis dostanięty od Marghe, która z kolei dostała go od autorki, się zdaje. Urzekająco szybki i prosty, a rezultat powalający. Wiem, co mówię, bośmy w dwie osoby pożarli kilogram takich ciasteczek w niespełna dwa dni
Nie można się im oprzeć, a w dodatku są całkiem zdrowe
250 g bakalii rozmaitych (pestek słonecznika, pestek dyni, suszonych owoców, orzechów, płatków owsianych, otrębów, sezamu, lnu i czegotamjeszcze)
1 jajko
50 g cukru brązowego
Od razu ostrzegam, że z 250 g to nie warto robić, bo to na jeden ząb
Więc ja bym te proporcje podwoiła lub potroiła.
Miesza się wszystko zusammen, nakłada na papier w ładnej formie ciasteczek albo, za przeproszeniem, krowich placków - jak w moim przypadku
i piecze się w 170st około 15 minut, aż się leciutko zbrązowią na brzegach.


250 g bakalii rozmaitych (pestek słonecznika, pestek dyni, suszonych owoców, orzechów, płatków owsianych, otrębów, sezamu, lnu i czegotamjeszcze)
1 jajko
50 g cukru brązowego
Od razu ostrzegam, że z 250 g to nie warto robić, bo to na jeden ząb

Miesza się wszystko zusammen, nakłada na papier w ładnej formie ciasteczek albo, za przeproszeniem, krowich placków - jak w moim przypadku


Ostatnią edycję dokonał moderator: