AnEvelin @ 31 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=552149zrobiłam po raz drugi z innych zupekZ jakich, z jakich?![]()
BeataSz @ 3 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=758516cleopa, zastanawiam się co najbardziej Wam przeszkadzało w smaku, może ten charakterystyczny " zupkowy" zapach? ciekawa jestem jakich zupek użyłaś? Ja np. używam tylko zupek "vifon"( czy jakoś tak) bo z tych knorra czy amino nie smakuje mi makaron i całe danie wówczas również nie.
Kiedyś moja mama zrobiła to danie jak byłam u niej z wizytą i również mi nie smakowało, mimo, że użyła zupek takich jak lubię. Ale za bardzo rozmoczyła ten makaron i był obrzydliwie miękki, warzywa również za długo smażyła-wszystko było za miękkie, takie "prytowate" i przez to nie bardzo zjadliwe, może akurat u Ciebie też tak było?.
A zresztą wiadomo, że nie każdemu smakuje to samo, ale cieszę się, że spróbowałaś i podzieliłaś się opinią, mimo, ze danie nie trafiło w Twój gust.
Pozdrawiam.Ja właśnie używam Knorra, bo tylko te mi smakują (i tylko amore pomidore). I danie zawsze wychodzi pyszne![]()
![]()
Sinistra @ 22 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=765678Beatko, niezwykle inspirujący przepis. Jakoś wcześniej nie wpadłam na pomysł, żeby połączyć ramen z sosem już na etapie gotowania potrawy.Wykorzystałam patent i poszłam krok dalej- wrzuciłam suchy makaron wprost do gotującego się sosu, żeby to właśnie w nim napęczniał. Wystarczył zamieszać całość ze dwa razy, poczekać ok. pięciu minut i obiad był gotowy. Czh smakowało. Zrobiłam kurzą pierś w sosie porowo- cebulowym, ale ten sposób można wykorzystać przy jakimkolwiek sosie. Dodatkową korzyścią jest jeden garnek do mycia mniej, bo nie trzeba "zaparzać" tego makaronu w osobnym naczyniu.
![]()
![]()
![]()
za otworzenie mi klapek w mózgownicyNo a ja nie wpadłam na pomysł, żeby wrzucić suchy makaron do sosu, żeby tam napęczniałTo ja dziękuję za otworzenie tych klapek![]()
![]()
P.S. Jednak rzeczywiście człowiek całe życie się uczy, nawet takich drobiazgów.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.