Robilam przecier pomidorowy wg tego przepisu ale przecierajac przez sito... wymieklam po 10 kg - ale sloiczki wygladaja przecudnie.Yenulko, zeszłego roku ja również wymiękałam po paru kilogramach - gdy musiałam przez sito przecierać.![]()
Niech żyje mechanizacja w kuchni. Choćby plastikowa.![]()
Robilam przecier pomidorowy wg tego przepisu ale przecierajac przez sito... wymieklam po 10 kg - ale sloiczki wygladaja przecudnie.Yenulko, zeszłego roku ja również wymiękałam po paru kilogramach - gdy musiałam przez sito przecierać.![]()
Niech żyje mechanizacja w kuchni. Choćby plastikowa.
Kurcze, zacofana jestem, przecieram przez sitoMusze sie za ta mechanizacja rozejrzec![]()
![]()
Najtańsze? A to chyba różnie, w zależności od tego jakie zbiory danego roku są. Ja przyznam nie pamiętam już ile płaciłam we wrześniu zeszłego roku. Chyba coś kolo złotówki za kilogram? Albo jakoś tak podobnie...Ja tak samo -za polne![]()
Małgoś, ja jeszcze mam pytanko - jak duze sloiki uzywasz do przecieru, i ile go potem potrzeba np do zupy?Ja na zupę zużywam średnio jeden mały słoik (trochę większy od takiego przecierowego... Kurczę, zmierzyć wodą pojemność??).
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.