- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
przepis na kostki rosolowe-a raczej proszek rosolkowy warzywny
140g cebuli
40g soli morskiej
85g marchewki
25g pora
65g selera
40g pietruszki korzen
150g pomidora
10g pietruszki zielonej
piekarnik nagrzac na 75°
cebule, marchew, pora, pietruszke i selera obrac pokroic na male kawaleczki, pomidory tez na kawaleczki, pietruszke zielona poszatkowac, wszystko wraz z sola wrzucic do miksera i zmiksowac na jednolita mase
blache z pieca wylozyc pergaminem, na to rozetrzec te mase i suszyc przez noc przy wlaczonym piekarniku ok. 8 godzin
podoba mi sie ten przepis, na pewno wyprobuje, tylko ze dodam jeszcze pieprzu, lubczyku, kurkumy i ziela angielskiego wtedy powinno byc git
140g cebuli
40g soli morskiej
85g marchewki
25g pora
65g selera
40g pietruszki korzen
150g pomidora
10g pietruszki zielonej
piekarnik nagrzac na 75°
cebule, marchew, pora, pietruszke i selera obrac pokroic na male kawaleczki, pomidory tez na kawaleczki, pietruszke zielona poszatkowac, wszystko wraz z sola wrzucic do miksera i zmiksowac na jednolita mase
blache z pieca wylozyc pergaminem, na to rozetrzec te mase i suszyc przez noc przy wlaczonym piekarniku ok. 8 godzin
podoba mi sie ten przepis, na pewno wyprobuje, tylko ze dodam jeszcze pieprzu, lubczyku, kurkumy i ziela angielskiego wtedy powinno byc git