- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
"Pastella"
2 jajka
ser żółty - równowartość objętościowa jajek
1 mały ząbek czosnku
2 łyżki majonezu
Jajka ugotować na twardo.
Ser żółty i ugotowane jajka zetrzeć na drobnej tarce.
Dodać przeciśnięty mały ząbek czosnku.
Dodać 2 łłyzki majonezu, wymieszać.
Doprawić do smaku pieprzem cayenne ( jak dla mnie 1/3 łyżeczki) i solą.
Wymieszać.
Naprawdę, bardzo smaczne to wyszło.
Na wierzch kanapki jeszcze ogórka kiszonego dałam, pyszne.
Powstanie pasty inspirowane było pytaniem Śliweczki w Niebie. Nie próbowałam stworzyć dokładnej imitacji Pastelli - nie próbowałam jej. Sądząc jednak po składzie, musi to być coś takiego - tyle że tu jest wersja bez konserwantów i innych tajemniczych składników

2 jajka
ser żółty - równowartość objętościowa jajek
1 mały ząbek czosnku
2 łyżki majonezu
Jajka ugotować na twardo.
Ser żółty i ugotowane jajka zetrzeć na drobnej tarce.
Dodać przeciśnięty mały ząbek czosnku.
Dodać 2 łłyzki majonezu, wymieszać.
Doprawić do smaku pieprzem cayenne ( jak dla mnie 1/3 łyżeczki) i solą.
Wymieszać.
Naprawdę, bardzo smaczne to wyszło.

Na wierzch kanapki jeszcze ogórka kiszonego dałam, pyszne.
Powstanie pasty inspirowane było pytaniem Śliweczki w Niebie. Nie próbowałam stworzyć dokładnej imitacji Pastelli - nie próbowałam jej. Sądząc jednak po składzie, musi to być coś takiego - tyle że tu jest wersja bez konserwantów i innych tajemniczych składników

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: