"Tiramisu" truskawkowe

e-lunia

Member
Maj 24, 2005
523
0
0
Zrobiłam i stwierdzam, ze jednak mascarpone z mlekiem skondensowanym to nie jest moje ulubione połączenie :/ już drugi raz zastosowałam taką masę i znów mi nie smakowała- choć deser wygląda bardzo apetycznie. Ale to chyba tylko moje osobiste odczucia, bo widać innym smakuje i to bardzo
icon_wink.gif
 

_Gonia_

Member
Mar 25, 2010
249
0
0
Czy biszkopty przy takim mały nasączeniu nie będą suche?

Czy masa nie jest płynna? Może dodać trochę żelatyny?

Zastanawiam się czym ewentualnie zastąpić ten alkohol, aby było także dla dzieci.
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,369
7
38
_Gonia_ @ 14 Jun 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1139972Czy biszkopty przy takim mały nasączeniu nie będą suche?
Nie będą, zostaw truskawki na parę godzin w lodówce, wtedy puszczą dużo soku.

_Gonia_ @ 14 Jun 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1139972Czy masa nie jest płynna? Może dodać trochę żelatyny?
Jakby trzeba było coś dodawać, to na pewno napisałabym to w przepisie. Na zdjęciu moim i tym z linku widać wyraźnie jaka jest konsystencja masy.

_Gonia_ @ 14 Jun 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1139972Zastanawiam się czym ewentualnie zastąpić ten alkohol, aby było także dla dzieci.
Dałabym po prostu wodę z sokiem z cytryny, wódka nie jest tu konieczna choć dodaje smaku, ale faktycznie to wersja dorosła.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy