Simona @ 10 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=673213Mam problem jeszcze z selerem. Ugotowany ma ponoc IG 70, a z drugiej strony widze go wszedzie w przepisach MM.Simonka, popatrz te moja wypowiedz z poprzedniej strony:
buraki surowe-30
buraki ugotowane-65, chociaz na forum szwajcarskim skad mam te liste pisze przy burakach gotowanych, ze zawieraja bardzo mala ilosc glukozy, ponizej 5%, dlatego spozywane w malych ilosciach nie sa "szkodliwe"-to samo tyczy sie gotowanej marchewki, dyni, selera, arbuza, melona
Made @ 10 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=673237SORBITOL to nie KSYLITOLMają inny skład pierwiastkowy, są wytwarzane w inny sposób (sorbitol z glukozy), ponadto ksylitol, jak pisałam, jest naturalnym środkiem słodzącym otrzymywanym z drewna brzozowego. Odsyłam tu. Jest niestety o wiele droższy - za kilogram chcą na allegro w promocji 57 zł, w sklepach ze zdrową żywnością widziałam po 70
Mnie się dostało "po znajomości" i jestem zauroczona od niedawna
Piana z białek się ubija![]()
Pomerdało mi się - wiedziałam że Sorbitol tez jest naturalny - i to jest cukier z jarzębiny!! (ale gapa ze mnie - wiedziałam, ze jakies drzewko)
Lis @ 31 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=514986Dlaczego hummus ma niższe IG niż sama ciecierzyca?Przepraszam, ze odświeżam...
Odpowiedź jest jak najbardziej na temat, więc: dlatego, bo w hummusie wystepują również inne składniki o niskim IG, więc łączne IG jest niższe. Tzw. średnia.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.