bietka @ 23 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=826756Piękna produkcja.
U mnie pojawiła się mąką pełnoziarnista Lubella z której ciągle piekę ten chleb.bietka![]()
![]()
każdy upieczony chlebek dostarcza nam wiele radości i zawsze poprawia humor![]()
Gucio @ 5 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=842760pyszny z chrupiącą sezamowo-siemienio lnianą skórką
Guciu, od pewnego czasu nie mogę wyjść z podziwu, na jak wielką skalę zachodzi produkcja w Twojej domowej piekarni...![]()
A chlebek wygląda po prostu pysznie (i pewnie tak smakuje)...
Ja swój zrobiłam z dużą ilością czarnuszki - żeby pasował do dań indyjskich, które rządzą w mojej kuchni:
Sylvka @ 22 May 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=858041Ja swój zrobiłam z dużą ilością czarnuszki - żeby pasował do dań indyjskich, które rządzą w mojej kuchni:Sylvka, czasami wydaje mi się, że mam piekarnięto dlatego, że bardzo lubię piec chleby![]()
![]()
Rodzinka się cieszy, sąsiedzi już zaczynają sami piec i u nas w domu nie jemy już innych chlebów.
I masz rację co do czarnuszki dodaje specyficznego smakuTylko bez przesady![]()
![]()
Gucio @ 22 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=826657w towarzystwie razowca Tatter oraz Pain de Campagne mirabbelki
pieczony przynajmniej raz w tygodniu systematycznie już od trzech lat![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Chciałam się spytać, czy te wszystkie chleby naraz pieczesz w piekarniku?
sionia @ 23 May 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=858167Chciałam się spytać, czy te wszystkie chleby naraz pieczesz w piekarniku?Sionia
Nie, każdy osobno, gdyż każdy wymagał innej temperatury pieczenia, jeden do zimnego piekarnika, inny z kolei do rozgrzanego. Zawsze pieczemy "ciurkiem" zaczynając od tego który wkłąda się do zimnego piekarnika.
Jak wybuduje na ogrodzie piec do pieczenia to wówczas będzie to już hurt![]()
![]()
Gucio @ 23 May 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=858213Jak wybuduje na ogrodzie piec do pieczenia to wówczas będzie to już hurt![]()
W takim razie liczymy na zdjęcia ogrodowego pieca i może jakąś licytację już niepotrzebnych "piekarnikowych" akcersoriów![]()
mirabbelka @ 19 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1064103Guciu, gdyby nie Ty on by juz dawno odszedł do krainy "zapomnianych chlebów"
Mirabbelko, chlebek jest pyszny, zdrowy, szybki i prosty w wykonaniu a skórka chrupiąca - miłośnicy razowców powinni mieć go w swoim chlebowym menu![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.