- Lis 28, 2005
- 33,924
- 6,343
- 113
Robiłam na prezent i wyszedł bardzo udany. Niestety, zapomniałam zrobić zdjęcie.
Na masę wzięłam 500 g mascarpone Galbani, ok. 600 ml kremówki, 2 serki śmietankowe w typie Philadelphii o nazwie Krimi (z Biedronki), ok. 200 g (pół pudełka) naturalnego twarożku homogenizowanego, ok. 160 g cukru i opak. cukru z wanilią.
Ubiłam serki i twarożek z cukrem (nie miałam na działce pudru i dałam zwykły), a w drugiej misce - mascarpone z kremówką.
Masa miała dobrą konsystencję i nie rozjeżdżała się w gotowym cieście. Wystarczyło jej na solidne potrójne przełożenie i dekorację boków i góry.
Na masę wzięłam 500 g mascarpone Galbani, ok. 600 ml kremówki, 2 serki śmietankowe w typie Philadelphii o nazwie Krimi (z Biedronki), ok. 200 g (pół pudełka) naturalnego twarożku homogenizowanego, ok. 160 g cukru i opak. cukru z wanilią.
Ubiłam serki i twarożek z cukrem (nie miałam na działce pudru i dałam zwykły), a w drugiej misce - mascarpone z kremówką.
Masa miała dobrą konsystencję i nie rozjeżdżała się w gotowym cieście. Wystarczyło jej na solidne potrójne przełożenie i dekorację boków i góry.
Ostatnią edycję dokonał moderator: