kermidt
Member
- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
Mi, przepis odarty z glownych skladnikow, przesadzajacych o smaku robi sie niewloski, nie dlatego, ze sol dodana byla w zlym momencie ale wlasnie dlatego, ze odzierajac danie z podstawowych skladnikow odzierasz je z charakterystycznego smaku.
Marghe nie to miala na mysli. Jesli nie posolisz ryzu od razu (czy wody, ktora mozna sprobowac) to bedziesz miala nieslony ryz w slonym sosie. Tak jak sie zapomni posolic ziemniaki. Na pure sie nadadza, ale w calosci sa straszne.
Jak chce zrobic racuchy to wiem, ze potrzebuje make i jajka. Jak uzyje mieso mielone to jednak bedzie hamburger niezaleznie od tego jak bardzo sie upre, by nazywac go racuszkiem.
Carpaccio jest potrawa z surowego, pokrojonego w przezroczyste plasterki miesa za salatka caprese to 2 skladniki: pomidory i mozarella a nie jajko i ogorek itp... itd
Tu moze cos o kuchni wloskiej http://jejkuchnia.pl/tropem-wloskich-przysmakow-carpaccio
Marghe nie to miala na mysli. Jesli nie posolisz ryzu od razu (czy wody, ktora mozna sprobowac) to bedziesz miala nieslony ryz w slonym sosie. Tak jak sie zapomni posolic ziemniaki. Na pure sie nadadza, ale w calosci sa straszne.
Jak chce zrobic racuchy to wiem, ze potrzebuje make i jajka. Jak uzyje mieso mielone to jednak bedzie hamburger niezaleznie od tego jak bardzo sie upre, by nazywac go racuszkiem.
Carpaccio jest potrawa z surowego, pokrojonego w przezroczyste plasterki miesa za salatka caprese to 2 skladniki: pomidory i mozarella a nie jajko i ogorek itp... itd

Tu moze cos o kuchni wloskiej http://jejkuchnia.pl/tropem-wloskich-przysmakow-carpaccio
Ostatnią edycję dokonał moderator: