Rogaliki z serków homogenizowanych

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
CYTATNo to zdjęcia sie jeden nie doczekał
Mówisz o procesie zawijania? Mam całość obfotografowaną, ale nie chciałam się tu z tym wpychać
icon_wink.gif

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Bo, szczerze mówiąc, jeden zachował się nieładnie i wypuścił z siebie całą marmoladę
icon_redface.gif
więc go karnie usunęłam z listy rogalików do zdjęcia za niefotogieniczność
rofl.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Polecam. Bardzo przyjazne w obróbce ciasto, elastyczne, mozna robić dowolne kształty, które potem nie zmieniają się podczas pieczenia.
icon_smile.gif

A widziała Pani to: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=25918&st=0 ? Zamierzam spróbować w najblizszej przyszłości.

dory2

Member
Paź 6, 2007
46
0
0
Dziewczyny czy może mi któraś szybko odpowiedzieć. Zagniotłam jużciasto, lezy w lodówce. Jezeli będzie zamiast 3 leżało 2 godziny to też będzie dobre ?

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
bedzie dobre
icon_wink.gif

dory2

Member
Paź 6, 2007
46
0
0
Zrobiłam. Ciasto było CUDOWNE w lepieniu. Zrobiłam z marmoladą. Po upieczeniu były trochę twardawe ale za to PRZEPYSZNE ! Na pewno będę robiła
icon_smile.gif
Dziękuję za świetny przepis

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
ciesze sie
icon_smile.gif

Green

Member
Kwi 17, 2008
42
0
0
BARDZO dziękuję za przepis. Robiłam w proporcjach: kostka masła 200g, 2 serki tesco (2x135g), 3 szklanki mąki, szczypta soli, łyczeczka cukru pudru (niewyczuwalna w smaku, ciasto ciągle się nadaje do wytrawnego nadzienia). Nadziewałam białym serem i masą jabłkowo-rodzynkowo-migdałową. Wyszły świetne - ser trochę za mało posłodziłam (do poprawki), ale wszystkim bardzo smakowało i już zamówili na rodzinną imprezę. A moja rodzina jest dość wybredna - jeśli wypiek obiektywnie jest udany, to na ogół zjedzą, ale o powtórki proszą tylko przy niektórych przepisach
icon_wink.gif
. Te rogaliki smakowały naprawdę, wchodzą do mojego repertuaru
daumen.gif
.

edit: I chyba robiłam dość małe w porównaniu do innych, bo wyszło mi koło 30-40 (zapomniałam dokładnie policzyć).

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy