moni77 @ 9 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=619401mam jedno danio 150g waniliowe, nada sie?
jaka mam konsystencje uzyskac?
zrobic z polowy kasi?przyznam sie, ze nie robilam, a i nie pamietam jaka konsystencje ma ten daniojesli taka jak serek to nie ma sprawy, a porcje wtedy odpowiednio zmiejesz i bedzie dobrze.![]()
konsystencja tego ciasta jest taka by moza bylo je walkowac, a potem wykrawac, czyli dosc scisle.
kawazmlekiem @ 8 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=618223Zrobiłam, są świetne.cieszę się bardzo![]()
kawazmlekiem @ 8 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=618486Słuchajcie, czy ktoś robił to z masłem zamiast margaryny? Czy myślicie, ze wyjdzie (pytanie z serii idiotycznych, ale w pieczeniu ciast i ciasteczek jestem kompletna noga)?przyznam, ze nigdy nie robilam z maslem, ale napewno wyjda i tak sobie mysle, czy aby nie beda nawet lepsze![]()
Paulinka @ 10 Nov 2007 napisał:
AgusiaSz @ 10 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=619656a czy można ciasto włożyć na całą noc do lodówki?? i upiec rano
Ja tak właśnie zrobiłam, mało, że na noc, to jeszcze na pół dnia <mrug>
AgusiaSz @ 12 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=620598(choć nie mam wałka i wałkowałam kubkiem)
Kup sobie jakieś winko w równej, wąskiej, wysokiej butelce - świetnie sprawdza się w roli wałka, a winko się przyda na jakąś okazję![]()
Cinka @ 12 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=620605Kup sobie jakieś winko w równej, wąskiej, wysokiej butelce - świetnie sprawdza się w roli wałka, a winko się przyda na jakąś okazję
Ja tak właśnie robiłam przy "produkcji" rogalików![]()
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3053
Cinka @ 12 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=620605Kup sobie jakieś winko w równej, wąskiej, wysokiej butelce - świetnie sprawdza się w roli wałka, a winko się przyda na jakąś okazję
jutro zamierzam kupić wałek bo rogaliki będę znów robić![]()
ela2225 @ 12 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=620728Lecę po serek.
Dani może być ?moim zdaniem możechoć ja wolę z Rolmleczu (patriotyzm miastowy
)![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.