Rogaliki z serków homogenizowanych

Bazylka

Member
Wrz 24, 2004
910
0
0
icon_smile.gif
Rogaliki posmaruj rozbitym jajkiem i posyp samym grubym cukrem,lub z dodatkiem cynamonu, orzechow czy migdalow.
Ja posypuje jak nie mam cukru kryształu, zwykłym cukrem i jest bardzo dobre
 

kawazmlekiem

Member
Mar 19, 2005
37,849
6
38
Słuchajcie, czy ktoś robił to z masłem zamiast margaryny? Czy myślicie, ze wyjdzie (pytanie z serii idiotycznych, ale w pieczeniu ciast i ciasteczek jestem kompletna noga)?
 

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Wyjdzie, będą bardziej kruche, maślane, a mniej chrupiące. Tak wynika z mojego ciastkowego doświadczenia, bo dokładnie takie same rogaliki robiłam kiedyś równocześnie z margaryny i masła.
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
moni77 @ 9 Nov 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=619401mam jedno danio 150g waniliowe, nada sie?
jaka mam konsystencje uzyskac?
zrobic z polowy kasi?
przyznam sie, ze nie robilam, a i nie pamietam jaka konsystencje ma ten danio
gruebel_2.gif
jesli taka jak serek to nie ma sprawy, a porcje wtedy odpowiednio zmiejesz i bedzie dobrze.
konsystencja tego ciasta jest taka by moza bylo je walkowac, a potem wykrawac, czyli dosc scisle.
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
kawazmlekiem @ 8 Nov 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=618223Zrobiłam, są świetne.
cieszę się bardzo
lecker.gif


kawazmlekiem @ 8 Nov 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=618486Słuchajcie, czy ktoś robił to z masłem zamiast margaryny? Czy myślicie, ze wyjdzie (pytanie z serii idiotycznych, ale w pieczeniu ciast i ciasteczek jestem kompletna noga)?
przyznam, ze nigdy nie robilam z maslem, ale napewno wyjda i tak sobie mysle, czy aby nie beda nawet lepsze
gruebel_2.gif
 

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
zrobiłam wczoraj po nocnym leżakowaniu w lodówce
icon_mrgreen.gif

na dziś mi zostały tylko dwa
icon_redface.gif

szybko się robią (choć nie mam wałka i wałkowałam kubkiem
rofl.gif
), nadziewałam dżemem truskawkowo-poziomkowym, konfiturą jagodową i białą czekoladą
mniam.gif

super są
anbetung.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
Cinka @ 12 Nov 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=620605Kup sobie jakieś winko w równej, wąskiej, wysokiej butelce - świetnie sprawdza się w roli wałka, a winko się przyda na jakąś okazję
icon_wink.gif
jutro zamierzam kupić wałek bo rogaliki będę znów robić
icon_wink.gif


ela2225 @ 12 Nov 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=620728Lecę po serek.
Dani może być ?
moim zdaniem może
daumen.gif
choć ja wolę z Rolmleczu (patriotyzm miastowy
zahnlos.gif
)
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
jesli chodzi o serek to uwazam, ze moze byc kazdy byle by mial konsystencje homogenizowanego, a jaka konsystencje ma pewnie kazda z nas wie
icon_wink.gif
 

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
zrobiłam po raz kolejny
icon_mrgreen.gif
ale zmieniłam proporcje składników
fiesgrins.gif

dałam pół margaryny (i to z mniejszą zawartością tłuszczu niż Kasia) bo ostatnio wydały mi się za tłuste
icon_wink.gif

ale za to dałam 2 serki po 200g
mniam.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy