Joanna @ 10 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=736839Też bym chciała mieć taką sąsiadkę....
taką jak ja , czyli częstującą,
czy taka jak pani Basia , czyli obdarowującą składnikami na kolejne?
![]()
Marti @ 10 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=736957taką jak ja , czyli częstującą,
czy taka jak pani Basia , czyli obdarowującą składnikami na kolejne?
![]()
Uma @ 25 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=755403a moja pociecha cała szczęśliwa bo jest wielbicielką żurawiny)
To tak samo jak ja
cieszę się ,że rogaliki smakują
Margot @ 25 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=755419A w tym roku są żurawiny i to bardzo mnie cieszyU mnie były krótko, ale zdążyłam nieco zamrozić z myślą o tym właśnie przepisie.![]()
Evva2 @ 20 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=793829a suszona się pewnie nie nadaje?
suszona tez musi być ,można kupić taka w słoiczku już przetworzoną ,tylko warto żeby były żurawiny i cukier i nic więcej ,ja z taką robię ,tam w przepisie na dole piszę o tym
Evva2 @ 21 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=794132Ja mam sporo takiej suszonej "luzem" nie w słoiczku i zastanawiam się czy się nadaEvva , do zrobienia tych rogalików jest potrzebna suszona żurawina
A jeśli chcesz jej użyć zamiast tej świeżej czy mrożonej do pieszej części nadzienia ,to myślę ,że na upartego może być ,tylko chyba trzeba ja przed namoczyć na noc
Ale ja brałam albo świeżą albo taka w słoiczku ,a suszoną dodawałam w ilości takiej jak jest w przepisie
Evva2 @ 22 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=794592Margot właśnie o to mi chodziło, że mam tylko suszoną a swieżej czy mrożonej to już nie i czy całość może być z ssuszonej. Dziękuje za rady, będę kombinować.to myślę ,że może być tylko trzeba ja namoczyć na noc ,ja bym tak zrobiła i ew do przesmażenia dodała trochę jakiegoś dżemu jak z porzeczki ,wiśni itp
Joanna @ 10 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=919532Wyciągam, bo dziś będę robić.zazdroszczę![]()
![]()
![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.