Annaa @ 17 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=662267zrobiłam miałam małe problemy ze zdjęciem papieru z ciasta , nalezy je oderwać zaraz po wybjęciu ciasta z piekarnika i przełożeniu na ściereczke czy można chwile odczekać ? a póżniej przy zwijaniu ciasta , przykleiło mi się do tej ściereczki mo9że było zbyt ciepłe kiedy je zwijałam? ta rolada musi poleżeć conajmniej jedeń dzień wtedy jest naprawdę pyszna![]()
dziekuje za przepis, dzisiaj też chyba ją upieke tylko zastanawiam sie nad zmianą masy np na krem czekoladowy z dodatkiemale nie wiem czy pasuje do ciasta![]()
jaki krem ,, jakie dodatki - maja córeczka uwielbia czekolade . jak wyzdrowieje na pewno upiekę !?![]()
JotHa @ 28 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=681337Sylwia, blacha/forma typowa z wyposazenia piekarnika ?Tak jest![]()
Jako studentka stwierdzam, że weekend już się zaczął więc można pić![]()
Ilona @ 28 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=681332No przecież Siostra ja nie chce dzieci upijać!!
Ewelinka chyba nie zrozumiała emota- albo ja głupia chce alkohol do masy ("krem czekoladowy z dodatkiem
"![]()
lać
![]()
![]()
![]()
dziewczyny kiedyś robiłam roladę i do masy dodałam troche alkoholu pychajak się nie mylę wklepałam na forum "rolada 2 kolorowa " dobrze że mi przypomniałyscie muszę zrobić ten łakoć "dla dorosłych "w najbliższym czasie![]()
![]()
moni77 @ 11 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=689452dokładnie ta blacha
trzymam kciuki
efekt wart stresu ktory i mnie towarzyszyl przy rolowaniu![]()
![]()
Tak sie zastaawiam czy nie zrobic jej z wisniami z nalewki. A pomarancze bym na pavlowa wewaliła![]()
Moni jadłaś - jak myślisz![]()
Tylko wtedy nie dalabym skorki i aromatu![]()
Ananasa tez mam żywego i w puszce![]()
Annaa @ 11 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=689463jeśli mogę ...
roladę warto ciut bardziej podpiec ona i tak później zmięknie, a wtedy ładnie od papieru odchodzi, i bardzo dużo cukru pudru na ścierkę wtedy nie przywrze do ścierki, i nie ma się co baćnawet jak tam coś pęknie, najlepiej ją zrobić dzień wcześniej , następnego dnia jest po prostu pyszna![]()
Dziękuję za cenną rade. Tak też zrobie.![]()
No wlsnie chce robic jutro, jakby w razie mi cos nie poszlo to bede miala czas do niedzieli zeby cos jeszcze zrobic![]()
A wyniose chyba na balkon - owinieta szczelnie w foliowe worki, bo całą lodówke mam w lidlowym zielsku![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.