Rolada z nadzieniem budyniowo-pomarańczowym

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Aromat i skórkę pomijam
icon_lol.gif
a może posmarować jakimś dżemem albo frużeliną wiśniową i do tego krem bez owoców
gruebel_2.gif


icon_mrgreen.gif
miło mi, że Tobie miło
icon_mrgreen.gif


Idę zrobić sobie kawę i kończyć moją roladę
daumen.gif
miłego weekendu
icon_mrgreen.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
icon_mrgreen.gif


rolad_1.jpg

rolada.jpg
 

Załączniki

  • rolada.jpg
    rolada.jpg
    95.9 KB · Wyświetleń: 1
  • rolad_1.jpg
    rolad_1.jpg
    90.5 KB · Wyświetleń: 1

gosia

Member
Paź 9, 2005
2,299
0
0
Ciasto na roladę zrobiłam z przepisu zamieszczonego przez dziunię na Charlotte Russe.
Natomiast masę z tego. Wydaje mi się, że w smaku nadzienie jest rewelacyjne.
Dziękuję
icon_smile.gif
.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif
 

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
0
0
Ilonko mogłabyś podpowiedzieć mi co pasuje do tego budyniu ale żeby nie dawać pomarańczy?
Zrobiłam w wersji podstawowej i wszystko było dobrze tylko pomarańczy nie trawię.
gruebel_2.gif
.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Ja daję wiśnie z mojej frużeliny albo brzoskwinie z puszki - tak smakuje u mnie w rodzinie (pomarańcze też nie podeszły ;) ).
Myślę, że każdy dżem który mariaanno lubisz się nada
daumen.gif
bussi.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Smacznego
icon_mrgreen.gif