- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
kotlety schabowe rozbić porządnie
posolic, popierzyć, sypnąć pieprzem kajeńskim (niekoniecznie).
Położyć plaster szynki (najlepsza byłaby suszona - parmeńska, ale i nasza swojska będzie ok), na nim ułozyć kilka suszonych pomidorów z zalewy.
Zawinąc i spiąć.
Obsmazyć na oliwie - dokładnie ze wszystkich stron
przełozyć do zaroodpornego naczynia, wlać oliwe ze smażenia, wrzucić ząbek czosnu, romzryn swieży, pieprz i co kto lubi., wlać odrobinę wody lub bulionu.
Piec .. 30-40 min
wyjac, pokroić i serwować
mozna z sosami
..np z zielonego pieprzu i smietany
posolic, popierzyć, sypnąć pieprzem kajeńskim (niekoniecznie).
Położyć plaster szynki (najlepsza byłaby suszona - parmeńska, ale i nasza swojska będzie ok), na nim ułozyć kilka suszonych pomidorów z zalewy.
Zawinąc i spiąć.
Obsmazyć na oliwie - dokładnie ze wszystkich stron
przełozyć do zaroodpornego naczynia, wlać oliwe ze smażenia, wrzucić ząbek czosnu, romzryn swieży, pieprz i co kto lubi., wlać odrobinę wody lub bulionu.
Piec .. 30-40 min
wyjac, pokroić i serwować
mozna z sosami
..np z zielonego pieprzu i smietany


Ostatnią edycję dokonał moderator: