Rozgrzewająca owsianka inaczej*

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
moze to tez zalezy jak przy mace, ze platki maja rozna wilgotnosc i inaczej pija wode? Nie wiem
gruebel_2.gif

Dzisiaj rano robilam 'na oko' i zamiast orzechow, ktore sie skonczyly, dalam ziarna dyni i slonecznika. Zamiast jablka byl banan.
Taka wariacja na temat, tez zmaczna
icon_smile.gif

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
ja ostatnio dodalam oprocz jablka, suszone sliwki, figi, morele, czeresnie, mango, prazony slonecznik, namoczone migdaly, ale byl wypas
icon_lol.gif

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Zawsze gotuje owsianke bez mleka zeby sie nie przypalala.
Gotuje na gesto i albo na koncu w garnku, albo juz na talerzu dodaje mleka. Kiedys jadlam ze zwyklym, teraz, ze wzgledu na dzieci, z sojowym.
Bardzo mnie cieszy fakt, ze wola owsianke od platkow sniadaniowych.

I poluje na niedrogi, nieduzy slowcooker. Zeby owsianka czekala na mnie, kiedy wstane.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

AnnaB.

Member
Mar 13, 2008
362
0
0
Ani razu się tu nie wpisałam, a robie tę owsiankę według Twojego przepisu już od dłuższego czasu prawie codziennie. Wyjątki sa tylko wtedy, gdy zapomnę dokupić płatki albo jabłka (choć i bez jabłka już robiłam). DZiś akurat są w niej rodzynki, żurawina, brzoskwinia (suszone), migdały i orzechy laskowe.
Pierwsze wrażenie było takie sobie, ale teraz już ją bardzo polubiłam. Dziś nawet miodu nie dodawałam. Wystarczy mi słodycz z suszonych owoców.
Dzięki duende.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy