Buka
Well-known member
- Wrz 19, 2004
- 30,774
- 4,833
- 113
Z białą czekoladą też są dobre, zwłaszcza smakową, bo jakoś dziwnie zapachy w tych ciastkach giną. Wczoraj piekłam, dałam oprócz zwiększonej ilości cynamonu kilka zmielonych goździków i całą buteleczkę migdałowego aromatu (pół do ciasta, pół do gorzkiej czekolady zamiast oleju), a po upieczeniu i tak mało pachniały. Za kilka dni powtórzę produkcję, bo prawie wszystkie zdążyłam rozdać.
Z przepisowej porcji ciasta wyszło mi 60 rożków. Piekłam w 180 stopniach 18 minut.
I tak jak kourabiedesom też im dobrze robi pobyt w lodówce, min. 1 godz. aby ciasto stężało i dało sie lepiej formowac.


Z przepisowej porcji ciasta wyszło mi 60 rożków. Piekłam w 180 stopniach 18 minut.
I tak jak kourabiedesom też im dobrze robi pobyt w lodówce, min. 1 godz. aby ciasto stężało i dało sie lepiej formowac.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: