Ryba zapiekana z pieczarkami i żółtym serem*

matriocha

Member
Wrz 23, 2004
1,096
0
0
Rybka pyszna sypnęłam mniej bułki i bardzo ładnie sie zapiekła
icon_smile.gif
Dałam pstrąga świerzego po dorsz jakis taki ble był i pstrąg też dobry :lol: Szkoda tylko że tak szybko znika

Justyna

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
ja jadlam rybke u lidqi, smakowala mi.... choc nie robilysmy z bulka tarta. no i mysle ze przepis wyprobuje w domu na mężu..

gohha

Member
Sty 12, 2005
2,824
0
0
Ryba miodzio , że mucha nie siada :roll: Pieczarek dałam zdecydowanie więcej i rybci takoż. Dodałam do śmietany ząbek czosnku.
Ale mam pytanko czy ta śmietana się wam waży? Bo pyszne toto jest okrutnie ale śmietana zważona :cry:
Czy temu da się zapobiec :

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
No to się przyznam, że nie wiem, kiedy powtórzę ten przepis, bo trochę mi jednak nie podpasował.... :oops:

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Gohha, mnie śmietana nie waży się. Mam taką wypróbowaną "Ostrołęcką" 12% nawet daję i jest OK. Może ma jakieś polepszacze czy coś w składzie ale ja na to nie patrzę, grunt, że mi się w niczym nie waży

Nalle

Active member
Wrz 20, 2004
3,397
34
48
No pycha!!! Właśnie zrobiłam na ciepłą kolację - super smak i super zapach.
Tylko konsystencja nie bardzo - bo też mi się zwarzyła śmietana (Zott). Mąż który ryb nie lubi zajadał aż mu się uszy trzęsły
Niestety "Ostrołęckiej" u nas nie widać i chętnie bym przepis powtórzyła, ale nie wiem jaką śmietanę dać Może tą Ramę Gęstą?

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
A może spróbuj śmietanę Szefa do zup? Ona czymśtam wzbogacona jest - bodajże mączką chleba świętojańskiego...

Nalle

Active member
Wrz 20, 2004
3,397
34
48
O, dzięki za info! Na pewno spróbuję bo przepis klasa i szkoda tylko tego "wyglądu"
icon_wink.gif

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
taka rybka jest pyszna, ja robie mala modifikacje:

rybe smaruje ostra musztarda
do tego sosu dodaje czosnek i ostra papryke

jedyne co mi sie nie podoba, to ze sie woda robi w tym naczyniu :x
chyba z tej ryby, pieczarek i smietany wylazi

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
taka rybka jest pyszna, ja robie mala modifikacje:

rybe smaruje ostra musztarda
do tego sosu dodaje czosnek i ostra papryke

jedyne co mi sie nie podoba, to ze sie woda robi w tym naczyniu :x
chyba z tej ryby, pieczarek i smietany wylazi
Mnie się zrobiło dużo wody jak robiłam to pierwszy raz. Teraz rybę wcześniej rozmrażam i osuszam, a pieczarki też podsmażam dotąd, aż sok z nich wyparuje i potem jest już OK,wytworzy się tyle sosiku ile potrzeba.

Lunia

Member
Cze 7, 2005
127
0
16
Baaaaardzo smakowite :lol: :lol:

Dałam pange, sporo ostrej papryki, bułką tylko opruszyłam. Bardzo ładnie się zapiekło.

Zostało troszkę na kolacje, mniam... już nie mogę się doczekać ...

MałaRybka

Member
Sty 9, 2005
1,139
0
36
Zrobiłam, zjadłam, padłam z objedzenia
icon_smile.gif
. Rybka baaardzo smaczna. Na 4 dość spore filety z dorsza dałam duży kubek śmietany 18% Zott i sporo żółtego sera. Pieczarki doprawiłam po swojemu, a do sosu śmietanowego dałam 3 zabki czosnku i troszkę chili
icon_smile.gif
.
Dzięki sporej ilości sera śmietanowa pierzynka pięknie się trzymała, nic się nie zważyło. Nie sypałam bułką.
Moja mama i koleżanka, które się załapały na rybkę były zachwycone.
Co tu dużo mówić, rybka na 5+
icon_smile.gif

ela-c

Member
Cze 10, 2005
2,075
0
0
Ryba, bardzo sycąca i mężowi bardzo smakowała, jak dla mnie jednak za dużo wody się tam wytworzył, pomimo, ze dobrze odparowałam pieczarki, osuszyłam rybę i zalałam gęstą śmietaną. No ale dobra była tak ogólnie.

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
U mnie kiedyś też bardzo dużo wody się wytworzyło, ale to dlatego, że nie rozmroziłam wcześniej ryby. Teraz rozmrażam, osuszam i jest OK.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy