Ryz sezamowy*

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,416
3,725
113
Zapowiada się pysznie.

EDIT:
I tak było.
mniam.gif

Ponieważ wzięłam ryż basmati, gotowałam go krócej, tylko 4 minuty plus niespełna dwa kwadranse "pod kocykiem".
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,367
1,459
113
Trafiłam na ten przepis dopiero niedawno i dziś zrobiłam.
Dałam tylko 1 łyżkę oleju sezamowego, ale dla mnie to też za dużo. Jeśli powtórzę to dodam nie więcej jak kilka kropli, bo dziś jedząc obiad czułam tylko smak i przede wszystkim zapach tego oleju.

44m.jpg
 

Załączniki

  • 44m.jpg
    44m.jpg
    92.5 KB · Wyświetleń: 0

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
Widzisz hazo, każdemu co innego smakuje
icon_wink.gif

Ja oleju dałam ze dwa razy tyle co wprzepisie i jeszcze mi mało było
icon_wink.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,416
3,725
113
Ja za pierwszym razem dałam ostrożnie, jedną łyżkę, ale już za drugim dwie. Bardzo nam smakowało.