Ryz sezamowy*

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,944
6,350
113
Zapowiada się pysznie.

EDIT:
I tak było.
mniam.gif

Ponieważ wzięłam ryż basmati, gotowałam go krócej, tylko 4 minuty plus niespełna dwa kwadranse "pod kocykiem".
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,201
2,756
113
Trafiłam na ten przepis dopiero niedawno i dziś zrobiłam.
Dałam tylko 1 łyżkę oleju sezamowego, ale dla mnie to też za dużo. Jeśli powtórzę to dodam nie więcej jak kilka kropli, bo dziś jedząc obiad czułam tylko smak i przede wszystkim zapach tego oleju.

44m.jpg
 

Załączniki

  • 44m.jpg
    44m.jpg
    92.5 KB · Wyświetleń: 0

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
Widzisz hazo, każdemu co innego smakuje
icon_wink.gif

Ja oleju dałam ze dwa razy tyle co wprzepisie i jeszcze mi mało było
icon_wink.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,944
6,350
113
Ja za pierwszym razem dałam ostrożnie, jedną łyżkę, ale już za drugim dwie. Bardzo nam smakowało.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy