- Wrz 3, 2005
- 1,122
- 0
- 0
Na prośbę daglo wklejam tu przepis na ryz z budyniem- do proporcji doszłam metodą prób i błędów
Ryż z budyniem
80g ryżu ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzić. W osobny garnuszku przyrządzić budyń na gęsto ze 150 ml mleka i 10g proszku. Wszystko wymieszać, dodać aromat i dodatki w zależności od smaku budyniu (np. do kokosowego wiórki kokosowe, do migdałowego płatki migdałowe).
co do slodzenia to juz wg upodobań, ja używam 3 pastylki słodziku

Ryż z budyniem
80g ryżu ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzić. W osobny garnuszku przyrządzić budyń na gęsto ze 150 ml mleka i 10g proszku. Wszystko wymieszać, dodać aromat i dodatki w zależności od smaku budyniu (np. do kokosowego wiórki kokosowe, do migdałowego płatki migdałowe).
co do slodzenia to juz wg upodobań, ja używam 3 pastylki słodziku