- Lis 27, 2005
- 858
- 0
- 0
Zapiekany ryż z warzywami
Ugotowany ryż - nie wiem ile, bo gotuję na oko
mrożone warzywa: marchewka, groszek, strączki fasoli, kukurydza itp.
plastry wędliny /gruba parówka, szynka/
przyprawa Knorra Aromkrydda /w Polsce brak/ - śmiało można zastąpić Vegetą
Sos Knorra Hollondaise lub Cafe de Paris - można zrobić samemu https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7728 lub https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6406
Warstwy:
I - 1/2 ugotowanego ryżu
II - warzywa
III - 1/2 ugotowanego ryżu
IV - plastry grubej parówki
V - sos holenderski
VI - przyprawa
Ryż ponakłuwać łyżką, tak aby sos trochę wniknął w ryż. Zapiec w temp. 200 st. C przez 15 minut.
Podawać z soczystą surówką.
Ugotowany ryż - nie wiem ile, bo gotuję na oko
mrożone warzywa: marchewka, groszek, strączki fasoli, kukurydza itp.
plastry wędliny /gruba parówka, szynka/
przyprawa Knorra Aromkrydda /w Polsce brak/ - śmiało można zastąpić Vegetą
Sos Knorra Hollondaise lub Cafe de Paris - można zrobić samemu https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7728 lub https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6406
Warstwy:
I - 1/2 ugotowanego ryżu
II - warzywa
III - 1/2 ugotowanego ryżu
IV - plastry grubej parówki
V - sos holenderski
VI - przyprawa
Ryż ponakłuwać łyżką, tak aby sos trochę wniknął w ryż. Zapiec w temp. 200 st. C przez 15 minut.
Podawać z soczystą surówką.