- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Szybka i pyszna sałatka makaronowa, idealna jako dodatek do najróżniejszych dań mięsnych lub jako oddzielny posiłek. Po raz kolejny - siła smaku tkwi w prostocie. Dzięki kilku nieskomplikowanym składnikom uzyskujemy ciekawe i lekkie danie. (tu inspiracja)
250 g makaronu
1 świeży zielony ogórek
1 czerwona cebula
3 łyżki siekanego koperku
olej słonecznikowy
sól i czarny pieprz
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić.
W międzyczasie cebulę obrać i posiekać drobno. Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na cztery części. Z każdej ćwiartki odciąć część z nasionkami.
Makaron wymiesza z ogórkiem, cebulą i posiekanym koperkiem, dodając ok. 4 łyżki oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

250 g makaronu
1 świeży zielony ogórek
1 czerwona cebula
3 łyżki siekanego koperku
olej słonecznikowy
sól i czarny pieprz
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić.
W międzyczasie cebulę obrać i posiekać drobno. Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na cztery części. Z każdej ćwiartki odciąć część z nasionkami.
Makaron wymiesza z ogórkiem, cebulą i posiekanym koperkiem, dodając ok. 4 łyżki oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: