2 jaja ugotowane na twardo,
2 gałązki selera naciowego.
3 pomidory,
3 ugotowane ziemniaki,
czerwona cebula,
mała główka sałaty,
15 dkg oliwek czarnych lub zielonych,
puszka tuńczyka w sosie własnym,
4 łyżki oliwy,
sok z cytryny,
ząbek czosnku,
sól, pieprz do smaku
Sałatę i selera opłukać. Cebulę obrać. Razem z selerem pokroić w krążki.
Ziemniaki pokroić w plastry. Pomidora pokroić w krążki.
Tuńczyka odsączyć.
Warzywa z tuńczykiem ułożyć w wysmarowanej przekrojonym czosnkiem salaterce.
Polać oliwą doprawioną sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Obłożyć ćwiartkami jajek i posypać oliwkami.
2 gałązki selera naciowego.
3 pomidory,
3 ugotowane ziemniaki,
czerwona cebula,
mała główka sałaty,
15 dkg oliwek czarnych lub zielonych,
puszka tuńczyka w sosie własnym,
4 łyżki oliwy,
sok z cytryny,
ząbek czosnku,
sól, pieprz do smaku
Sałatę i selera opłukać. Cebulę obrać. Razem z selerem pokroić w krążki.
Ziemniaki pokroić w plastry. Pomidora pokroić w krążki.
Tuńczyka odsączyć.
Warzywa z tuńczykiem ułożyć w wysmarowanej przekrojonym czosnkiem salaterce.
Polać oliwą doprawioną sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Obłożyć ćwiartkami jajek i posypać oliwkami.
