- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Sałatka (surówka) Coleslaw
8 filiżanek białej kapusty startej na tarce jarzynowej (drobno)
1/4 filiżanki drobno startej marchewki
2 małe cebule drobno posiekane
1/3 filiżanki cukru pudru (może być nieco mniej)
1/2 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki pieprzu (lub trochę więcej)
1/4 filiżanki mleka (lub nieco mniej, jeśli majonez nie jest bardzo gęsty)
1/2 filiżanki majonez (dobrze żeby był gęsty)
1 1/2 łyżki białego octu winnwgo
2 1/2 łyżki soku z cytryny
1.Starte marchew i kapustę oraz posiekaną cebulę wsypać do miski.
2.Mleko i majonez, cukier, sól, pieprz, ocet oraz sok z cytryny wymieszyć i polać nim kapustę.
3.Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Ps. Te przeliczniki są takie trochę dziwne, ale takie występują w orginalnym przepisie.
8 filiżanek białej kapusty startej na tarce jarzynowej (drobno)
1/4 filiżanki drobno startej marchewki
2 małe cebule drobno posiekane
1/3 filiżanki cukru pudru (może być nieco mniej)
1/2 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki pieprzu (lub trochę więcej)
1/4 filiżanki mleka (lub nieco mniej, jeśli majonez nie jest bardzo gęsty)
1/2 filiżanki majonez (dobrze żeby był gęsty)
1 1/2 łyżki białego octu winnwgo
2 1/2 łyżki soku z cytryny
1.Starte marchew i kapustę oraz posiekaną cebulę wsypać do miski.
2.Mleko i majonez, cukier, sól, pieprz, ocet oraz sok z cytryny wymieszyć i polać nim kapustę.
3.Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki.

Ps. Te przeliczniki są takie trochę dziwne, ale takie występują w orginalnym przepisie.