- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0
Pyszna i prosta, przepis wzielam z blogu Italian Food Forever
http://www.italianfoodforever.com/iff2008/...t&Itemid=65
tam mozecie sobie tez zobaczyc jak to mniamusnie wyglada, bo ciagle aparatu nie mam i nie moge dokumentowac
przepis podaje oryginalny w nawiasach moje zmiany, podaje na oko bo tak sama robilam
buraczki
oliwa + folia alu
serek kozi (u mnie Sainte Maure firmy President)
rukola
mala czerwona cebula (nie dalam, za to dorzucilam podprazone orzeszki pinii)
dressing:
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny bialy (ja dalam najzwyklejszy ciemny)
sol, pieprz,
oregano (nie dalam)
Buraczki umyc, osuszyc. Obtoczyc w oliwie i zapakowac kazdy osobno w folie. Piec w 200C okolo 1,5-2h az beda miekkie. Wyjac, ostudzic, zdjac skorke i pokroic w kostke.
Poszatkowac cebule, serek kozi rozkruszyc, wymieszac to i buraczki z rukola. Polac dressingiem i juz
Smacznego
http://www.italianfoodforever.com/iff2008/...t&Itemid=65
tam mozecie sobie tez zobaczyc jak to mniamusnie wyglada, bo ciagle aparatu nie mam i nie moge dokumentowac

przepis podaje oryginalny w nawiasach moje zmiany, podaje na oko bo tak sama robilam

buraczki
oliwa + folia alu
serek kozi (u mnie Sainte Maure firmy President)
rukola
mala czerwona cebula (nie dalam, za to dorzucilam podprazone orzeszki pinii)
dressing:
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny bialy (ja dalam najzwyklejszy ciemny)
sol, pieprz,
oregano (nie dalam)
Buraczki umyc, osuszyc. Obtoczyc w oliwie i zapakowac kazdy osobno w folie. Piec w 200C okolo 1,5-2h az beda miekkie. Wyjac, ostudzic, zdjac skorke i pokroic w kostke.
Poszatkowac cebule, serek kozi rozkruszyc, wymieszac to i buraczki z rukola. Polac dressingiem i juz

Smacznego