- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
orzeszków ziemnych
Fasola szparagowa - z pół kilo albo więcej
2 jajka ugotowane na twardo
Ok. 100 g żółtego sera startego na tarce o grubych oczkach
Pól cebuli pokrojonej w piórka
Pól puszki orzeszków ziemnych solonych - pokruszonych
Fasolkę obrać i gotować w osolonej wodzie przez 10 minut.
Odcedzić i porządnie schłodzić.
Jajka pokroić dość drobno
Fasolkę wymieszać z pozostałymi składnikami
Sos:
Oliwa + oliwa cytrynowa
1 zmiażdżony ząbek czosnku
Skórka i sok z 1/2 cytryny
Sól (niedużo bo orzeszki są solone)
Pieprz
1/2 łyżeczki musztardy angielskiej w proszku - lub innej, ulubionej
Składniki sosu dokładnie wymieszać, zalać salatkę i wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje ziiiimna
Fasola szparagowa - z pół kilo albo więcej
2 jajka ugotowane na twardo
Ok. 100 g żółtego sera startego na tarce o grubych oczkach
Pól cebuli pokrojonej w piórka
Pól puszki orzeszków ziemnych solonych - pokruszonych
Fasolkę obrać i gotować w osolonej wodzie przez 10 minut.
Odcedzić i porządnie schłodzić.
Jajka pokroić dość drobno
Fasolkę wymieszać z pozostałymi składnikami
Sos:
Oliwa + oliwa cytrynowa
1 zmiażdżony ząbek czosnku
Skórka i sok z 1/2 cytryny
Sól (niedużo bo orzeszki są solone)
Pieprz
1/2 łyżeczki musztardy angielskiej w proszku - lub innej, ulubionej
Składniki sosu dokładnie wymieszać, zalać salatkę i wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje ziiiimna
