Przepis znalazłam w miesięczniku "Kuchnia" sprzed lat. Nie przepadam za surową kapustą, ale ta okazała się nadzwyczaj smaczna. Proporcje dla 2 osób.
Składniki
1 twardy banan
1 łyżka soku z cytryny
3 dkg wiórków kokosowych podprażonych na suchej patelni (nie spalić)
25 dkg poszatkowanej białej kapusty
2 łyżki majonezu
sól i biały pieprz
Banan po obraniu kroimy na cienkie plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy wiórkami kokosowymi. Łączymy z kapustą, polewamy majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Porcja co prawda dla dwóch osób, ale tak mi zasmakowała, że zjadłam sama na jeden raz. Polecam.
Składniki
1 twardy banan
1 łyżka soku z cytryny
3 dkg wiórków kokosowych podprażonych na suchej patelni (nie spalić)
25 dkg poszatkowanej białej kapusty
2 łyżki majonezu
sól i biały pieprz
Banan po obraniu kroimy na cienkie plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy wiórkami kokosowymi. Łączymy z kapustą, polewamy majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Porcja co prawda dla dwóch osób, ale tak mi zasmakowała, że zjadłam sama na jeden raz. Polecam.