- Sty 3, 2009
- 27,735
- 2,038
- 113
1 filiżanka kaszy
3 filiżanki bulionu
1 cukinia pokrojona w półplasterki - usmażyć
słoik marynowanych karczochów - pokroić na ćwiartki lub połówki, w zależności od upodobań
kilka suszonych pomidorów - pokroić na mniejsze kawałki
2 łyżki kaparów
2 łyżki orzeszków piniowych
1-2 łyżki drobno posiekanej skórki z kiszonej cytryny (to ona robi smak)
przyprawy - sól, pieprz, pul biber
Kaszę opłukać i ugotować w bulionie. Do ostudzonej kaszy dodać całą resztę, wymieszać i jeść z apetytem. Świetne do pracy, na wycieczki.
3 filiżanki bulionu
1 cukinia pokrojona w półplasterki - usmażyć
słoik marynowanych karczochów - pokroić na ćwiartki lub połówki, w zależności od upodobań
kilka suszonych pomidorów - pokroić na mniejsze kawałki
2 łyżki kaparów
2 łyżki orzeszków piniowych
1-2 łyżki drobno posiekanej skórki z kiszonej cytryny (to ona robi smak)
przyprawy - sól, pieprz, pul biber
Kaszę opłukać i ugotować w bulionie. Do ostudzonej kaszy dodać całą resztę, wymieszać i jeść z apetytem. Świetne do pracy, na wycieczki.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: