Ten przepis dostałam od mojej koleżanki, Grażyny. Sałatka jest rewelacyjna, i smaczna nawet po 2-3 dniach (o ile tak długo uda sie jej nie zjeść).
2 filety z kurczaka pokroić w kostkę średniej wielkości, podsmażyć na oleju, a kiedy juz usmażone wsypać przyprawę gyros - ok. 1/2 opakowania (są takie gotowe), chwilę jeszcze podmażyć, po wystygnięciu układać warstwami, smarując na przemian majonezem i keczupem:
mieso
keczup
1 cebula w kosteczkę
majonez
4-5 ogórków konserwowych w kosteczkę
keczup
1 puszka kukurydzy odsączonej
majonez
kapusta pekińska (kilka liści) pokrojonych w paseczki
Smacznego!
2 filety z kurczaka pokroić w kostkę średniej wielkości, podsmażyć na oleju, a kiedy juz usmażone wsypać przyprawę gyros - ok. 1/2 opakowania (są takie gotowe), chwilę jeszcze podmażyć, po wystygnięciu układać warstwami, smarując na przemian majonezem i keczupem:
mieso
keczup
1 cebula w kosteczkę
majonez
4-5 ogórków konserwowych w kosteczkę
keczup
1 puszka kukurydzy odsączonej
majonez
kapusta pekińska (kilka liści) pokrojonych w paseczki
Smacznego!
