Sałatka z papryki i cebuli

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
0
36
1 1/2 kg papryki
4 duże cebule
30 dag cukru
0,5 l octu 10%
liść laurowy, ziele ang., gorczyca
Cebulę i paprykę pokroić w paski, posolić ( 2 łyżki soli) zostawić na 1/2 godziny. Składniki zalewy zagotować, do gotującej zalewy wrzucić odciśniętą paprykę z cebulą. Gotować 5 minut. Gorące składać do słoików, dodając na wierzch po 1 łyżce oliwy.
 

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Rozgląda się za czymś takim odkąd jadłam u znajomej. Zastanawiam się jednak ile dać przypraw, bo szerze przyznam, że w tym roku robię pierwsze swoje przetwory
icon_biggrin.gif
 

eremiw

Member
Wrz 1, 2007
259
0
0
Czytam i czytam, a dalej nie wiem- czy w tej zalewie nie ma wody? Tylko ocet i cukier? Czy to nie będzie za kwaśne? Mam podobny przepis , ale ...podobny , bo z wodą
icon_smile.gif
) Plus 2 listki , kilka ziarenek ziela , pieprzu i kolendry.