- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
1 1/2 kg papryki
4 duże cebule
30 dag cukru
0,5 l octu 10%
liść laurowy, ziele ang., gorczyca
Cebulę i paprykę pokroić w paski, posolić ( 2 łyżki soli) zostawić na 1/2 godziny. Składniki zalewy zagotować, do gotującej zalewy wrzucić odciśniętą paprykę z cebulą. Gotować 5 minut. Gorące składać do słoików, dodając na wierzch po 1 łyżce oliwy.
4 duże cebule
30 dag cukru
0,5 l octu 10%
liść laurowy, ziele ang., gorczyca
Cebulę i paprykę pokroić w paski, posolić ( 2 łyżki soli) zostawić na 1/2 godziny. Składniki zalewy zagotować, do gotującej zalewy wrzucić odciśniętą paprykę z cebulą. Gotować 5 minut. Gorące składać do słoików, dodając na wierzch po 1 łyżce oliwy.