- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Sałatka z papryki
papryka czerwona
lub zielona
lub żółta
lub różnokolorowa
cebula
ocet
cukier
sół
keczup
1. W garnku zagotować 1/2szkl. wody z 2 łyżkami octu
2.Paprykę pokroić w kostkę lub w paski i wrzucić na gotująca wodę na 1 minutę.
3. Cebulę pokroić w piórka, włożyć do salaterki. Odcedzić paprykę i wymieszać z cebulą.
Dodać szczyptę soli i 1/2 łyżeczki cukru. Wymieszać z 1-2 łyżkami keczupu.
Podawać po wystudzeniu.
Przepyszna, idealna do mięs i klusek.
Z keczupem, więc chyba coś dla Ilonki
SMACZNEGO
Pomysł zaczerpnięty z książki Mistrz kuchni poleca - Sałatki.

papryka czerwona
lub zielona
lub żółta
lub różnokolorowa

cebula
ocet
cukier
sół
keczup
1. W garnku zagotować 1/2szkl. wody z 2 łyżkami octu
2.Paprykę pokroić w kostkę lub w paski i wrzucić na gotująca wodę na 1 minutę.
3. Cebulę pokroić w piórka, włożyć do salaterki. Odcedzić paprykę i wymieszać z cebulą.
Dodać szczyptę soli i 1/2 łyżeczki cukru. Wymieszać z 1-2 łyżkami keczupu.
Podawać po wystudzeniu.
Przepyszna, idealna do mięs i klusek.
Z keczupem, więc chyba coś dla Ilonki

SMACZNEGO

Pomysł zaczerpnięty z książki Mistrz kuchni poleca - Sałatki.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: