- Maj 12, 2007
- 3,009
- 0
- 0
1 puszka soczewicy
1-2 pomidor
1 mały ogórek
pół czerwonej papryki
kawałek pora (tylko biała część)
2-3 ząbki czosnku
pół pęczka natki pietruszki
sok z połowy cytryny
3 łyżki oliwy
sól, pieprz
Soczewicę odsączamy i płuczemy pod zimną wodą. Pomidor, ogórek i paprykę kroimy w drobną kostkę. Por i czosnek także drobno siekamy. Dodajemy natkę pietruszki. Na koniec wlewamy oliwę i sok z cytryny. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatka najsmaczniejsza jest zaraz po zrobieniu, ale po nocy w lodówce jest także dobra. Smacznego.

1-2 pomidor
1 mały ogórek
pół czerwonej papryki
kawałek pora (tylko biała część)
2-3 ząbki czosnku
pół pęczka natki pietruszki
sok z połowy cytryny
3 łyżki oliwy
sól, pieprz
Soczewicę odsączamy i płuczemy pod zimną wodą. Pomidor, ogórek i paprykę kroimy w drobną kostkę. Por i czosnek także drobno siekamy. Dodajemy natkę pietruszki. Na koniec wlewamy oliwę i sok z cytryny. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatka najsmaczniejsza jest zaraz po zrobieniu, ale po nocy w lodówce jest także dobra. Smacznego.
