- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Przepis na tę szybką i pyszną sałatkę dostałam od Teściowej. Bardzo polecam! Ponieważ zrobienie jej trwa dosłownie chwilę, idealnie nadaje się zarówno na planowane przyjęcia (urodziny czy Sylwester) jak i dla nieoczekiwanych gości. Doskonale sprawdza się także jako urozmaicenie śniadania czy kolacji.
2 wędzone udka kurczaka lub 4 podudzia ( tzw. pałeczki )
1 puszka ananasa w syropie
1/2 słoika konserwowej papryki
2-3 łyżki majonezu
czarny pieprz
ew. sól
Z kurczaka zdjąć skórę. Mięso oddzielić od kości i pokroić na nieduże kawałki. Ananasa odsączyć z zalewy. Jeśli ananas jest w plastrach , pokroić je na małe kawałki.
Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem, dodając majonez.
Doprawić czarnym pieprzem i ewentualnie – solą.
Notka dla osób, które chcą zrobić małą ilość sałatki: składniki dzielimy przez dwa, a resztę ananasa zalewamy galaretką owocową.

2 wędzone udka kurczaka lub 4 podudzia ( tzw. pałeczki )
1 puszka ananasa w syropie
1/2 słoika konserwowej papryki
2-3 łyżki majonezu
czarny pieprz
ew. sól
Z kurczaka zdjąć skórę. Mięso oddzielić od kości i pokroić na nieduże kawałki. Ananasa odsączyć z zalewy. Jeśli ananas jest w plastrach , pokroić je na małe kawałki.
Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem, dodając majonez.
Doprawić czarnym pieprzem i ewentualnie – solą.
Notka dla osób, które chcą zrobić małą ilość sałatki: składniki dzielimy przez dwa, a resztę ananasa zalewamy galaretką owocową.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: