Sałatka ta, była serwowana codziennie w moim studenckim klubie. Zyskała sobie wielu zwolennikow - zawsze była swieża, sycąca i bardzo tania
Składniki to: ziemniaki, jaja, cebula, majonez, sól, pieprz.
Co do ilości - obowiązuje zasada - ziemniaków więcej niż jajek, raczej tylko 1 cebulka.
1. Ziemniaki (mogą być w łupinkach albo obrane) gotujemy bez soli, ale tak aby ich nie rozgotować . Jaja gotujemy na twardo.
2. Wszystkie składniki (po ostudzeniu i obraniu ziemniaków i jajek) kroimy w kosteczke. Mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sałatka, zanim podamy ją do degustacji, musi się przegryźć.

Składniki to: ziemniaki, jaja, cebula, majonez, sól, pieprz.
Co do ilości - obowiązuje zasada - ziemniaków więcej niż jajek, raczej tylko 1 cebulka.
1. Ziemniaki (mogą być w łupinkach albo obrane) gotujemy bez soli, ale tak aby ich nie rozgotować . Jaja gotujemy na twardo.
2. Wszystkie składniki (po ostudzeniu i obraniu ziemniaków i jajek) kroimy w kosteczke. Mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sałatka, zanim podamy ją do degustacji, musi się przegryźć.
Ostatnią edycję dokonał moderator: