Mała_Mi @ 6 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=785600Zrobione. Receptura w 100% od Seniorki, bo tak obiecałam. Sposób wykonania mieszany.Ha, dopiero teraz widzę to zdjęcie. I zdjęcie i samo ciacho jest pierwszoklaśne
Bardzo dziękuję za pochwałę zdjęcia![]()
![]()
![]()
Ines @ 19 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=807657Seniorko, jak myslisz, mozna dac wiecej twarogu, tego tradycyjnego, na wage? Chcialabym zuzyc.Proporcja z "moich" przepisów: 500 g mąki, 350 g sera, 150- 200 g cukru, 150 g masła, 3 jajka.
W sumie niewielka różnica, ale zawsze o 100 g sera więcej![]()
seniorka @ 24 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=810779Ciekawi mnie, co zrobiłaś Ines. Nie wiem też do jakiego ciasta podała proporcje Sini. Może się jeszcze odezwie.Robilam, seniorko, ale byl to totalny eksperyment, dodalam duzo wiecej sera, make krupczatke i bez bakalii. Ot, wlasciwie zainspirowalam sie przepisem. Efekt, nie dosc, ze zakalec, to i twarde miejscami. Tak to jest jak sie eksperyment posunie za daleko. Ale zrobie ponownie na pewno, tym razem trzymajac sie przepisu.
Ines @ 20 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=807840Sini, Twoja proporcja to daje w efekcie jakie ciasto?Ines, ja tego ciasta jeszcze nie robiłam.![]()
Przepis jest z jakiejś gazetki z przepisami. W jednej są dwa przepisy na strucle na 2 jajka- 250 g sera, czyli takie jak Seniorki. Przy czym rodzaj sera nie został określony. W drugiej gazetce są też dwa przepisy, ale na 3 jajka- 350 g sera i w tych przepisach jest chudy ser. We wszystkich zalecają dodanie 2 łyżek mleka, tak, żeby ciasto było miękkie.
Już dawno powinnam je była zrobićTyle, że ostatnio kompletnie brak mi czasu (praca, praca, praca) a o nastroju i ochocie na pieczenie to już w ogóle nie ma mowy![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.