Akulka @ 24 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=474184Agrzesia, a z którego przepisu robiłaś, bo ja z tego co pamietam, z dodatkiem migdałów robiłam.ja z tego drugiego, wyszlo mi naprawde smaczne![]()
Nesia @ 25 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=474542A ja wlasnie walcze z warstwami- dzisiaj wieczorkiem bedziemy probowac
Nam tez bardzo smakowal- dziekuje za interesujacy przepis![]()
Cinka @ 23 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=473642Madsteel - ale jakich płaskich biszkoptów bo ja nie rozumiem... - to jest jeden placek na który co chwila dokada się kolejną warstwę na wierzch surowego ciasta. Mi też się wierzchy podnosiły w takie wulkany jak mówisz, ale jak na to daję kolejne łyżki ciasta to oklapują i wszystko jest ładnie spojone razem. Jak dawałam zbyt mało ciasta na początku, to przy rozsmarowywaniu właśnie te wulkany mi się za łyżką zdzierały i trudno się smarowało.Chodzilo mi o to , ze w tak malym piekarniku srednio mi sie manewrowalo z tym ciastem i czasem za duzo ciasta nalozylam i wtedy mi sie naprawde jakies dziwactwo robilo... a ten Biszkopt to - ja probowalam ten sekacz robic na bazie ciasta biszkoptowego.. dlatego tak z biszkoptem wulkanicznym wylecialam..![]()
skanna @ 6 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=481926Mnie niestety nie wyszedł
Hm... za duża temp., piekarnik za mocno od dołu przypieka? Moze nastepnym razem wsadź w podwójna blaszkę![]()
A jak cos blade na wierzchu, to dodatkowo na chwile zapalam grila od góry do zarumienienia![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.