Cinka @ 22 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=472583Widzę że już podobny przepis jest wiec tylko wpiszę tu wersję którą zrobiłam ja.
Mam nadzieję Sha że się nie obrazisz![]()
250 g masła
6 dużych jaj
25 dkg cukru
15 dkg mąki pszennej
10 dkg mąki ziemniacznej
2 - 3 łyżki rumu
cukier wanilinowy, lub wanilia
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Maso utrzeć z cukrem...Wielkie dziękuję CinkoDzisiaj odważyłam się upiec, a że znam to ciasto z oryginalnej, suwalskiej wersji, byłam chyba największym krytykiem w stosunku do tego wypieku.![]()
Wyszedł....wspaniale ! - słowa domowników"w smaku jak tradycyjny, tylko ma inny kształt"![]()
![]()
Jestem zachwycona ! Jeszcze raz bardzo dziękuję za przepis. Oczywiście dodałam swoje zmiany
A to co mi wyszło : http://notatnikkulinarnyodkrywcow.blogspot.../09/sekacz.html
Cinka @ 28 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1188022Cieszę się Krupniczko imienniczkoże sękacz ci smakował - jednak muszę sprostować że przepis nie jest mój - znalazłam go w Świecie Kobiety lata temu i tylko wpisałam na forum.![]()
A tak w ogóle - witam na Cinie
Dziękuję za miłe powitanie![]()
Mała_Mi @ 24 Nov 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1482643Zwarte, konkretne ciasto, ale też nie twarde.Dzięki za odpowiedź. Takie właśnie było, na szczęście.
Na szczęście, bo choć jedno ciasto mnie nie będzie kusić.![]()
Joanna @ 24 Nov 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1482644Dzięki za odpowiedź. Takie właśnie było, na szczęście.
Na szczęście, bo choć jedno ciasto mnie nie będzie kusić.
Za to mnie skusilo i chyba na 4 grudnia upieke - J ma urodziny![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.