Selerowa z pasternakiem i szpinakiem

Kiiri

Moderator
Wrz 30, 2007
3,567
0
0
DSCN6017.JPG

Bardzo prosta, delikatna zupa. Mialam ochote na zupe, gdzie bedzie wyraznie czuc delikatna slodycz warzyw korzeniowych i dlatego postanowilam nie dodawac do niej przypraw

Skladniki:

Seler ok 400g
1 duzy pasternak
200g lisci szpinaku
sol i pieprz
1-1,2l wywaru z warzyw (lub woda + cebula)
platki migdalowe podprazone

Seler, pasternak pociac w kostke i delikatnie poddusic na odrobinie tluszczu. Zalac wywarem z warzyw, gotowac ok 20 min. Dodac szpinak, doprawic,gotowac do miekkosci. Zmiksowac, posypac platkami i gotowe.

SMACZNEGO
 

Załączniki

  • DSCN6017.JPG
    DSCN6017.JPG
    116.8 KB · Wyświetleń: 0

Kiiri

Moderator
Wrz 30, 2007
3,567
0
0
Zieleniutka jak trawniczek
icon_mrgreen.gif
Jak moj polowek ja zobaczyl to myslalam ze na zawal zejdzie
icon_mrgreen.gif
(on z tych co uwazaja ze jak zielone to trujace
icon_mrgreen.gif
) ale dzielnie zjadl, powiedzial MOZE BYC
icon_mrgreen.gif
czyli zle nie jest ;)
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy