BeataSz @ 10 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=802119Nie dam mu spokoju dopóki mi taki ładny nie wyjdzie jak Hazo!Beata, ja swój przestudziłam na blacie, a potem do lodówki. Też mi opadł. Włożyłam masę prawie do pełna miseczki, a zrobiło się mniej więcej połowa, ale dziurki zostały.Po dodaniu żołtek z sodą nie mieszałam długo, tyle, żeby się wymieszało z grubsza. Nawet się bałam, że będą białe plamy - ale nie. Spróbuj następny zrobić wg tego przepisu, z którego ja robię. Nie ma wielkich różnic poza jajkami, no i ja do mleka wkładam ser w całości, doprowadzam do wrzenia, zmniejszam grzanie i trzymam go około 20-25'. Potem odlewam na sitku i wyciskam łyżką.![]()
Kolor zależy od koloru żółtek.
BeataSz @ 10 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=801780Dzisiaj pieniło się pięknie, nie wiem tylko czy nie za długo mieszałam, bo pewnie dłuższe mieszanie powoduje, że dziurki będą mniejsze, ale tym razem zachowywał się zupełnie inaczej. Zrobiłam wg Hazo, z samym żółtkiem. Jak do pudełka wkładałam to takie pulchne było a poprzedni to była zbita maź.No to właśnie zrobiłam z tego co Ty podałaś, tylko z mniejszej porcji. Ale nie jest taki piękny jak TwójTeż długo nie mieszałam po dodaniu jajek i widziałam te białe kropeczki ale teraz jak zastygło nie widać ich.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.