Serek różany

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Serek różany

Niby nic, ale gwałtowna chęć na smak róży (jeden z mioch ulubionych) wywołała olśnienie - serek!

S4022228.JPG

- Twarożek ( mój w pudełeczku 250 g. Pilos , może być jakiś inny 3-krotnie mielony itp.)
- łyżka konfituty z płatków róży lub płatków róży w cukrze ( takie aktualnie nabyłam, od konfiruty różną się tym, ze są drobniutko posiekane, a nie w całości, jak w konfiturze)

Wymieszać dokładnie.

Przepyszne do kanapki, naleśników lub samo. Na zdjęciu na placuszkach twarożkowych.
mniam.gif

Załączniki

• S4022228.JPG
    S4022228.JPG
    24.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
To firma Polska Róża. Zazwyczaj kupowałam konfiturę z płatków róż, , tym razem skusiłam się na Płatki róży w cukrze.
Są one drobniutko posiekane, a w konfiturze są płatki w całości. Bardzo lubię.

Polskiej róży kupowałam tez konfiturę z owoców. Tez dobra, choć to już zupełnie inny smak.

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Śliczny ma kolor.
mniam.gif

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Te płatki w cukrze mają bardziej intensywny kolor, niż konfitura. W smaku są równie pyszne
lecker.gif
, bardzo intensywne. Ponieważ mają strukturę pasty, uważam, że lepiej się nadają do serków i jako nadzienia.

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
A ja nigdy nie jadłam nic z róży! Przynajmniej tak mi się wydaje, może zapomniałam
icon_wink.gif

Jednak bardziej interesowałby mnie przepis na te twarożkowe placuszki. Wyglądają na takie puszyste, puchate i grubiutkie
mniam.gif

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Puchate są Pancakes, zobacz. A te serkowe sa faktycznie grube, ale nie mają struktury biszkoptowej. Są jednolicie-serowe, ale nieslychanie delikatne i miekkie, jak chmurki.
icon_smile.gif

Zaraz je dla Ciebie wpiszę.
icon_smile.gif

Co do róży - ja polecam.
icon_smile.gif
Jeśli lubisz taki smak, jak pachnie dzika róża, to Ci zasmakuje. Jeśli wolisz bardziej konserwatywne smaki, polubisz konfiturę z owoców.

Lubisz ten zapach? Ja baaardzo
icon_smile.gif

Obraz_011.jpg

Załączniki

• Obraz_011.jpg
    Obraz_011.jpg
    154.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
Mała_Mi @ 27 Oct 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=768235Puchate są Pancakes, zobacz. A te serkowe sa faktycznie grube, ale nie mają struktury biszkoptowej. Są jednolicie-serowe, ale nieslychanie delikatne i miekkie, jak chmurki.
icon_smile.gif

Zaraz je dla Ciebie wpiszę.
icon_smile.gif
Zachęcający opis, dzięki
icon_smile.gif

Mała_Mi @ 27 Oct 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=768235Co do róży - ja polecam.
icon_smile.gif
Jeśli lubisz taki smak, jak pachnie dzika róża, to Ci zasmakuje. Jeśli wolisz bardziej konserwatywne smaki, polubisz konfiturę z owoców.

Lubisz ten zapach? Ja baaardzo
icon_smile.gif

Pokaż załącznik 34405
Oj, muszę spróbować!

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy