- Wrz 4, 2006
- 985
- 0
- 0
od pewnego czasu wszytkie nadzienia do tart pieke bez spodu. to jest jedno z moich ulubionych: podwoilam porcje i wychodzi pyszny slony sernik. idealny na przekaske, przystawke, lub jako samodzielne danie np. z salata z vinegretem.
500g cukini
1 cebula
2-3 lyzki bulki tartej
2-3 lyzki tartego parmezanu
3 jajka duze (lub 4 male)
2 zabki czosnku
500g ricotty, philadelfii, lub innego kremowego serka
poddusic poszatkowna cebule na 3 lyzkach oliwy z oliwek, nastepnie dodac cukinie pokrojone w plastrekach i dusic, az zmiekna. nastepnie je zmiksowac.
jajka wymieszac z serem, bulka tarta, parmezanem, zmiksowanymi cukiniami. ja dodaje jeszcze 2 przecisniete przez praske zabki czosnku i szczypte curry. dodac wg smaku soli i pieprzu i peperoncino. wszystko przelac do formy (ja pieke w tortownicy 22 cm) obsypac parmezanem i piec przez 30-40 minut w temperaturze 200 stopni.
pyszne i na cieplo i na zimno

500g cukini
1 cebula
2-3 lyzki bulki tartej
2-3 lyzki tartego parmezanu
3 jajka duze (lub 4 male)
2 zabki czosnku
500g ricotty, philadelfii, lub innego kremowego serka
poddusic poszatkowna cebule na 3 lyzkach oliwy z oliwek, nastepnie dodac cukinie pokrojone w plastrekach i dusic, az zmiekna. nastepnie je zmiksowac.
jajka wymieszac z serem, bulka tarta, parmezanem, zmiksowanymi cukiniami. ja dodaje jeszcze 2 przecisniete przez praske zabki czosnku i szczypte curry. dodac wg smaku soli i pieprzu i peperoncino. wszystko przelac do formy (ja pieke w tortownicy 22 cm) obsypac parmezanem i piec przez 30-40 minut w temperaturze 200 stopni.
pyszne i na cieplo i na zimno

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: