Sernik kawowy

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
no wlaśnie, najgorsze jak nie ma sie dla kogo piec :cry: u mnie chociaz sa rodzice ale później...musze sie gromadki dzieci dorobić :mrgreen:
alebo możesz piec i wysyłać do mnie rodzina 3 osobowa ale przyjmę każdą ilość ciasta, podać adres? :mrgreen:
hehe a dawaj ;) ale dobrze masz jak pochłaniają słodkości w takich ilościach :mrgreen: jakbyś potrzebowała kiedyś pomocy domowej czy opiekunki do dzieci to daj znać :lol:

Pysia

Member
Sie 11, 2005
962
0
0
Joanno , rewelacja ten Twój sernik.
A może bys mogła przetłumaczyć te i inne przepisy na serniki z podanego przez Ciebie adresu, wygladaja pysznie. Chętnie wypróbuję.

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
34,034
6,488
113
A może bys mogła przetłumaczyć te i inne przepisy na serniki z podanego przez Ciebie adresu, wygladaja pysznie. Chętnie wypróbuję.
Pysiu, mam zamiar w wolnych chwilach tłumaczyć te przepisy i sukcesywnie je wypróbowywać.
Z tej samej stronki pochodzi też przepis na wypróbowany już wielokrotnie torcik serowy:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=14230

A to oryginalny przepis :
http://www.izbushka.com/forum/showthread.p...hp?t=42&page=15

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
no wlaśnie, najgorsze jak nie ma sie dla kogo piec :cry: u mnie chociaz sa rodzice ale później...musze sie gromadki dzieci dorobić :mrgreen:
alebo możesz piec i wysyłać do mnie rodzina 3 osobowa ale przyjmę każdą ilość ciasta, podać adres? :mrgreen:
hehe a dawaj ;) ale dobrze masz jak pochłaniają słodkości w takich ilościach :mrgreen: jakbyś potrzebowała kiedyś pomocy domowej czy opiekunki do dzieci to daj znać :lol:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
34,034
6,488
113
Ja tez robiłam z mieszanki mascarpone i Delfiko.
Na pewno uda się wspaniale - trzymam kciuki.
Ja już rozmyślam, z jakiej okazji zrobić go jeszcze raz ( choć to nie będzie łatwe, bo w kolejce do wypróbowania czekają aż trzy serniki - Czarny Las, limonkowy i cytrynowy...)

Limonkowy zwyciężył w eliminacjach i siedzi już w piekarniku.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,732
612
113
Ja tez robiłam z mieszanki mascarpone i Delfiko.
Na pewno uda się wspaniale - trzymam kciuki.
Ja już rozmyślam, z jakiej okazji zrobić go jeszcze raz ( choć to nie będzie łatwe, bo w kolejce do wypróbowania czekają aż trzy serniczki :
Czarny Las, limonkowy i cytrynowy...) :mrgreen:

Limonkowy zwyciężył w eliminacjach i siedzi już w piekarniku... :mrgreen:
i jak limonkowy? nie ma tam krewetek :mrgreen: ?

A gdzie możemy znaleść przepis w wersji made Joanna ?

amatorka

Member
Wrz 25, 2005
316
0
16
Zrobiłam ten sernik - jest naprawdę pyszny. Następnym razem zrobię spód z kruchego, domowego ciasta, bo ja nie lubię herbatników. Ale sama masa przebojowa. Nie warto rezygnować z alkoholu w tym przepisie, bo daje fajny smaczek. No i bardzo wydajny ten serniczek, bo chociaż jest wspaniały to nie da się zjeść go zbyt wiele. Ma naprawdę super smak i aromat.
Zrobiłam z Delfiko śmietankowego

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
34,034
6,488
113
Zgadzam się, że ten sernik mimo niewielkich rozmiarów jest stosunkowo wydajny, a poza tym - elegancki i wykwintny. Moi gości byli zachwyceni, choć zamiast alkoholu dałam tylko 2 łyżki naparu ze świeżo mielonej i zaparzonej kawy.

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
34,034
6,488
113
Powodzenia!
icon_smile.gif

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,732
612
113
właśnie wyjełam i stygnie ,pachnie och jak pachnie,jak zwykle tzn od jakiegoś miesiąca zrobiłam z Delfiko (może rabat CinCin dostaną :mrgreen: ) i mascarpone

Kurcze ja się chyba od tych serników Joanny się uzależniłam ;)

Joanno ty tu następne przepisy wklep bo ja mogę być na głodzie :mrgreen:

Ten czekoladowy to musi też być fajny ,co?

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy