Sernik królewski

olde

Member
Maj 28, 2009
25
0
0
Sernik Królewski

75 dag sera białego 3-krotnie mielonego
3 różnokolorowe galaretki
1 szklanka cukru pudru
15 dag masła
30 dag owoców
biszkopty podłużne (1 opakowanie biszkoptów SAN)

Przygotować oddzielnie galaretki do każdej używając połowę wody. Masło ubić z cukrem pudrem na pulchną masę, wymieszać z serem i podzielić na trzy równe części. Ostudzone galaretki połączyć z serem. Biszkopty przyciąć na 2/3 wysokości i stawić wokół tortownicy. Pozostałymi kawałkami wyłożyć dno tortownicy i wlewać kolejne porcje masy serowej przekładając owocami. Udekorować można owocami, polewą lub innymi ozdobami.
Schłodzić w lodówce.

Pycha!!!
lecker.gif


(mogą być też trzy takie same galaretki wtedy wszystkie rozpuszczamy w jednym naczyniu, łaczymy z serem i dopiero dzielimy na 3 części)

sernik_2.jpg

sernik.jpg

sernik_3.jpg
 

Załączniki

  • sernik_2.jpg
    sernik_2.jpg
    208.3 KB · Wyświetleń: 1
  • sernik.jpg
    sernik.jpg
    201.6 KB · Wyświetleń: 1
  • sernik_3.jpg
    sernik_3.jpg
    234.6 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator: