- Maj 28, 2009
- 25
- 0
- 0
Sernik Królewski
75 dag sera białego 3-krotnie mielonego
3 różnokolorowe galaretki
1 szklanka cukru pudru
15 dag masła
30 dag owoców
biszkopty podłużne (1 opakowanie biszkoptów SAN)
Przygotować oddzielnie galaretki do każdej używając połowę wody. Masło ubić z cukrem pudrem na pulchną masę, wymieszać z serem i podzielić na trzy równe części. Ostudzone galaretki połączyć z serem. Biszkopty przyciąć na 2/3 wysokości i stawić wokół tortownicy. Pozostałymi kawałkami wyłożyć dno tortownicy i wlewać kolejne porcje masy serowej przekładając owocami. Udekorować można owocami, polewą lub innymi ozdobami.
Schłodzić w lodówce.
Pycha!!!
(mogą być też trzy takie same galaretki wtedy wszystkie rozpuszczamy w jednym naczyniu, łaczymy z serem i dopiero dzielimy na 3 części)

75 dag sera białego 3-krotnie mielonego
3 różnokolorowe galaretki
1 szklanka cukru pudru
15 dag masła
30 dag owoców
biszkopty podłużne (1 opakowanie biszkoptów SAN)
Przygotować oddzielnie galaretki do każdej używając połowę wody. Masło ubić z cukrem pudrem na pulchną masę, wymieszać z serem i podzielić na trzy równe części. Ostudzone galaretki połączyć z serem. Biszkopty przyciąć na 2/3 wysokości i stawić wokół tortownicy. Pozostałymi kawałkami wyłożyć dno tortownicy i wlewać kolejne porcje masy serowej przekładając owocami. Udekorować można owocami, polewą lub innymi ozdobami.
Schłodzić w lodówce.
Pycha!!!

(mogą być też trzy takie same galaretki wtedy wszystkie rozpuszczamy w jednym naczyniu, łaczymy z serem i dopiero dzielimy na 3 części)



Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: