ewena
Member
- Paź 26, 2007
- 1,394
- 0
- 0
Bardzo Ci dziękuję syso!
Co prawda nie robię zakupów w Asdzie (ten serek słony był z sainsbury's) ale rzut beretem od mojej pracy jest Asda, to po serek mogę wpaść. Drugi rzut beretem, tylko w inną stronę jest Costco, bo tam, dowiedziałam się od tatter, jest niesłony amerykański serek kremowy.
A połączenie mascarpone(w sainsbury's jest pyszny) z quarkiem zobaczyłam na blogu tatter, co prawda nie pieczony, ale sobie pomyślałam, że można by tak spróbować zastosować takie połączenie, jako twaróg do serników. Jak widać można, z czego się bardzo cieszę, bo lubię serniki.
Odkąd jestem w UK(2 lata minęło) sernik robiłam dopiero 3 razy, tenże londyński, wiedeński z mascarpone(to był eksperyment
), który był pyszny, ale tak tłusty, że wręcz ociekał tłuszczem, i raz kupiłam w polskim sklepie jakiś wiaderkowy do serników, był okropny, nikt go nie chciał jeść
Po Twoim przepisie widzę, że może być dobry, ja bym na to jeszcze polewę czekoladową zrobiła(zawsze daję
)
PS. przypomniało mi się, że chyba właśnie z samego quarka jeszcze piekłam, taki chudy, nie było to dobre!
PS.2 myślałam jeszcze o eksperymencie z ricottą, jako słodkie nadzienie do naleśników używam z powodzeniem.

A połączenie mascarpone(w sainsbury's jest pyszny) z quarkiem zobaczyłam na blogu tatter, co prawda nie pieczony, ale sobie pomyślałam, że można by tak spróbować zastosować takie połączenie, jako twaróg do serników. Jak widać można, z czego się bardzo cieszę, bo lubię serniki.
Odkąd jestem w UK(2 lata minęło) sernik robiłam dopiero 3 razy, tenże londyński, wiedeński z mascarpone(to był eksperyment


Po Twoim przepisie widzę, że może być dobry, ja bym na to jeszcze polewę czekoladową zrobiła(zawsze daję

PS. przypomniało mi się, że chyba właśnie z samego quarka jeszcze piekłam, taki chudy, nie było to dobre!
PS.2 myślałam jeszcze o eksperymencie z ricottą, jako słodkie nadzienie do naleśników używam z powodzeniem.
Ostatnią edycję dokonał moderator: