Sernik Mokka z gruszkami Anusiaczka

ganga

Member
Gru 14, 2004
154
0
0
Ja ten sernik robilam w formie na tarte o sr 28 cm i dla mnie to bylo w sam raz (ciasto bylo nizsze niz typowy polski sernik, wyzsze niz typowa tarta owocowa).
Po upieczeniu ser troche osiadl, ale bardzo rownomiernie.

jak dla mnie caisto nie moze sie nie udac :mrgreen:
kruche ciasto robilam w krupczatki i bylo super chrupiace

kamila

Member
Wrz 13, 2004
11,874
0
0
Zrobiłam na komunię dla koleżanki, bardzo proste, bardzo smaczne.
jedli co do okruszka. Gruszki dałam z puszki :mrgreen: ale rymy :mrgreen:

1384.jpg

izabelagw

Member
Paź 2, 2008
14
0
0
witam, długho szukałam tego przepisu, piekłam ten sernik jeszcze mając przepis z mniammniam, abonament mi sie kończył i zgubiłam wydrukowaną wersję. w końcu sposobem znalazłam go tutaj. Tyle, że ja go zawsze piekę z gruszkami z puszki, w większej tortownicy. Za każdym razem wyszła pychotka...
pozrawiam
Izabela

Chlorofilka

Member
Lut 16, 2008
95
0
0
właśnie robię ten sernik i albo jestem już aż tak mocno śpiąca albo nie widzę gdzie miało byc dodane kakao i proszek do pieczenia..
icon_smile.gif
domyślam się że do ciasta, ale pewna nie jestem. kakao wmieszałam do dolnej części ciasta (bo górna już w zamrażalniku leżała) po czym rozłożyłam je na blaszce i zaczęłam masę serową robić i pod koniec doszłam do wniosku że proszek został i już to olałam, ale na wszelki wypadek podpiekam spód
icon_smile.gif
można by było jakieś poprawki do przepisu dodać bo tak to tak z rozpędu jak się nie kontroluje co jest w tekście co w składnikach to mogą wyjść takie braki jak mi :D

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy