- Mar 23, 2012
- 6,193
- 0
- 36
Ten Sernik mi wyszedł klątwa sernikowa zdjęta! Przepis to miks różnych przepisów.
CIASTO: 3 szkl. mąki pszennej,25 dkg margaryny, 1 jajko i 2 żółtka, 1szkl. cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,2 łyżki kakao ,2 łyżki gęstej śmietany.
Zagnieść ciasto podzielić na połowę jedną zamrozić,a drugą rozwałkować i dać do wysmarowanej lub wyłożonej papierem blaszki. Wymiar dna mojej blaszki 32/22cm
SER: 1 kg sera w kostce zmielonego 3 krotnie, 1szkl. cukru, 1 szkl. mleka, 1/2szkl. oleju,4 jajka, 1 budyń waniliowy, zapach waniliowy. Białka ubijamy odstawiamy.
Zmielony ser wkładamy do garnka do sera dodajemy: żółtka,cukier, budyń i zapach waniliowy i miksujemy, powoli wlewamy mleko i olej i miksujemy dokładnie. Następnie dodajemy ubite białka i mieszamy delikatnie łyżką następnie wykładamy na ciasto w blaszce i ścieramy resztę ciasta z zamrażalki na tarce o dużych oczkach. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na 180*C pieczemy ok. 60 min.

CIASTO: 3 szkl. mąki pszennej,25 dkg margaryny, 1 jajko i 2 żółtka, 1szkl. cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,2 łyżki kakao ,2 łyżki gęstej śmietany.
Zagnieść ciasto podzielić na połowę jedną zamrozić,a drugą rozwałkować i dać do wysmarowanej lub wyłożonej papierem blaszki. Wymiar dna mojej blaszki 32/22cm
SER: 1 kg sera w kostce zmielonego 3 krotnie, 1szkl. cukru, 1 szkl. mleka, 1/2szkl. oleju,4 jajka, 1 budyń waniliowy, zapach waniliowy. Białka ubijamy odstawiamy.
Zmielony ser wkładamy do garnka do sera dodajemy: żółtka,cukier, budyń i zapach waniliowy i miksujemy, powoli wlewamy mleko i olej i miksujemy dokładnie. Następnie dodajemy ubite białka i mieszamy delikatnie łyżką następnie wykładamy na ciasto w blaszce i ścieramy resztę ciasta z zamrażalki na tarce o dużych oczkach. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na 180*C pieczemy ok. 60 min.
