Sernik na kruchym brązowym cieście.

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,193
0
36
Ten Sernik mi wyszedł klątwa sernikowa zdjęta! Przepis to miks różnych przepisów.

CIASTO: 3 szkl. mąki pszennej,25 dkg margaryny, 1 jajko i 2 żółtka, 1szkl. cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,2 łyżki kakao ,2 łyżki gęstej śmietany.
Zagnieść ciasto podzielić na połowę jedną zamrozić,a drugą rozwałkować i dać do wysmarowanej lub wyłożonej papierem blaszki. Wymiar dna mojej blaszki 32/22cm

SER: 1 kg sera w kostce zmielonego 3 krotnie, 1szkl. cukru, 1 szkl. mleka, 1/2szkl. oleju,4 jajka, 1 budyń waniliowy, zapach waniliowy. Białka ubijamy odstawiamy.

Zmielony ser wkładamy do garnka do sera dodajemy: żółtka,cukier, budyń i zapach waniliowy i miksujemy, powoli wlewamy mleko i olej i miksujemy dokładnie. Następnie dodajemy ubite białka i mieszamy delikatnie łyżką następnie wykładamy na ciasto w blaszce i ścieramy resztę ciasta z zamrażalki na tarce o dużych oczkach. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na 180*C pieczemy ok. 60 min.

sernik.JPG

Załączniki

• sernik.JPG
    sernik.JPG
    71.5 KB · Wyświetleń: 1

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,012
0
0
jutro robie - Twoja wina!
icon_biggrin.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,193
0
36
Niech będzie,że moja wina
icon_mrgreen.gif
A ja tam się cieszę,że ten mi wyszedł bo ostatnio jak piekłam z innego przepisu to tak mi popękał,że kanion Colorado to pikuś
icon_mrgreen.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,193
0
36
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa
anbetung.gif

Neteczko ,bo ja się zapatruję na Twoje piękne wypieki i moje mi wtedy lepiej wychodzą
wink.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,012
0
0
upieklam dzis i kurdelebele - wyplynal mi z blachy, popekal i zbieralam w kawalkach!!!
baa.gif

myslalam, ze blacha o srednicy 28 bedzie ok. Nie spodziewalam sie, ze ciacho tak mi pojdzie do gory. Ale w smaku pycha
icon_biggrin.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,012
0
0
ah nie nie - Sabuto on jest pyszny - wyszedl i to w pelni tego znaczenia
icon_biggrin.gif
wyszedl ze smaku i wyszedl z blachy
icon_lol.gif
Wrzucilam go szybko do zimnego to opadl i czesc gory wrocila na swoje miejsce, a to co sie ulamalo z przeciazenia to mezu zjadl - nawet nie pytajac czy moze. Na cieplo wtrynil - nawet sie nie obejrzalam, a juz musialam myc talerz
icon_biggrin.gif
Z kg sera zawsze robilam w 28-emce i bylo git. Hm..pewnie dlatego, ze zawsze robilam wiedenski bez spodu i gory
icon_biggrin.gif
A serniki raczej mi nie opadaja.
No ale pol blachy juz zniknelo - tylko pol bo chowam przed ta moja malzowa stonka
icon_biggrin.gif

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,477
0
0
Sabuto zrobilam te sernik i wyszedl pycha
anbetung.gif
dziekuje
wink.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy